De Leidse blues- en jazzweek met Martijn van Iterson

zo22jan21:0021:00 De Leidse blues- en jazzweek met Martijn van Iterson

Evenement Beschrijving

EVENEMENT BESCHRIJVING

Website Martijn van Iterson

Martijn van Iterson Kwartet
Martijn van Iterson (Bird Award winnaar NSJF 2004) geldt momenteel als één van de beste jazzgitaristen van Nederland. Niemand minder dan de nestor van de Nederlandse jazzgitaar Wim Overgaauw was zijn leermeester.
Met zijn eigen kwartet speelt Martijn uitsluitend eigen composities. Zijn muziek valt het beste te omschrijven als “eigentijdse jazz met een hart voor traditie”. Martijn speelt in zijn kwartet met Karel Boehlee op piano (speelde o.a. in Toots Thielemans’ European Quartet), Frans van Geest op contrabas (een van de oprichters van het Jazzorchestra of the Concertgebouw) en Martijn Vink op drums (o.a. Metropole Orkest).
In juni 2004 is de cd “The Whole Bunch” van dit kwartet uitgekomen op het label Munich Records. Deze alom door de pers geprezen cd bereikte begin 2005 een 11d​ e plaats op de Amerikaanse “Jazzweek Jazzchart”. Uniek voor een Nederlandse productie. Naast The Whole Bunch zijn er van dit kwartet nog twee albums uitgebracht : Streetwise (Munich Records 2007) en Swarms (Martvani Music 2014)
The Whole Bunch
Album beschrijving :
Martijn van Iterson is een van de opvallendste nieuwe gitaristen en componisten in de jazzwereld; ‘The Whole Bunch’ is de opvolger van zijn laatste album, zeven jaar geleden opgenomen. Het album is hoog gewaardeerd door Pat Metheny.
Musici op ‘The Whole Bunch’ zijn: pianist Karel Boehlee, vaste begeleider van Toots Thielemans in Europa; contrabassist Frans van Geest; en drummer Martijn Vink, lid van het Metropole Orkest.
Martijn van Iterson heeft in 2004 de Bird Award gewonnen, de prijs verbonden aan het North Sea Jazz Festival.
Quotes :
All About Jazz
“…Van Iterson, who’s a soloist on par with Ilja Reijngoud and a fine-minded guitarist, issues abundant chordal finesse.”
Pat Metheny handing Martijn van Iterson the Bird Award 2004
“This is a guitarplayer you all should listen to!”
Jury report Bird Award Northsea Jazz 2004
“This is a sincere musician with a unique personal style and sound. His timing is excellent, his improvisations very original.”
Jazzmozaik Belgium 2004 Luc de Baets
“Van Iterson is a pure jazzmusician who realy knows how to swing. He is a very able composer as well!”
Jazz 2004 Ton Ouwehand
“Martijn van Iterson has managed to record the best Jazz album of 2004 released in the Netherlands!”
The Evening Standard 2004 UK Jack Massarick

“One of the most fluent guitar improvisers I’ve heard in years, producing intelligent and propulsive contemporary jazz that stimulates.”

Entree : pay what you want

more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *