d, februari ,23

za25feb16:00Jim van de Klundert ‘Guitar M@dИe$$’ ft. Gijs Idema

Evenement Beschrijving

Jazz gitaristen Gijs Idema en Jim van de Klundert delen het podium waarbij de licks, improvisatie-concepten en hexatonische toonladders je om de oren vliegen!

Jim van de Klundert (1998) volgde vanaf zijn 17e meerdere muziekstudies in Nederland, waaronder het ArtEZ Conservatorium van Zwolle. In 2022 af studeerde hij af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Zijn eerste grote voorbeelden waren John Coltrane en Peter Bernstein. Hij tourde in het in 2018 door België en was hij in 2022 finalist bij de Conservatorium Talent Award. Dit jaar komt zijn debuut album met originele composities uit.

Gijs Idema (1996) begon op elfjarige leeftijd met het bespelen van de gitaar. Hij koos in eerste instantie voor de muziek van Jimi Hendrix en Led Zeppelin, maar kwam uiteindelijk toch via de klassieke muziek uit bij de jazz. Na het horen van jazzgitaristen als Wes Montgomery, Joe Pass en Jim Hall was Gijs ervan overtuigd dat hij ook jazzgitarist wilde worden.
Op zijn twintigste behaalde Gijs zijn bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam met een tien. Waarna hij naar New York verhuisde om zijn master te behalen aan de Manhattan School of Music met Jim McNeely en Christopher Rosenberg.
In het verleden won Gijs het Prinses Christina Jazz Concours (2014), Leidse Jazz Award (2016), Expression of Art Award (2017) en de Keep an Eye Records (2019). Ook bracht hij met zijn trio het album ‘Squares’ uit in 2016 en in 2020 een album met het Anna Serierse/ Gijs Idema Quartet.

Gtr – Jim van de Klundert
Gtr – Gijs Idema
Dr – tba
B – tba

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X