The LEANING IN Underground

za20apr16:0016:00 The LEANING IN Underground

Evenement Beschrijving

Toen Linus Eppinger in juni 2022 zijn debuutalbum uitbracht, wilde hij zo lang en zo veel mogelijk optreden. Samen met Nicolai Daneck, de pianist van zijn kwartet, organiseerde hij een tournee die een maand zou duren. Het eerste – en meest prestigieuze – deel van de tournee vond plaats in Duitsland, met de gerenommeerde ritmesectie van zijn nieuwe CD. Na een aantal optredens in

Nederland, werd de tournee afgesloten in Duitsland, met zeven optredens in low-profile jazz podia en cafés. Het informele karakter van deze optredens heeft aanleiding gegeven tot de bandnaam.

The LEANING IN Underground, met contrabassist Ties Laarakker en drummer Peter Primus Frosch, bleek een enorme match – zowel op artistiek als sociaal vlak. Naast de lichtvoetige benadering van de muziek, delen we een passie voor bijvoorbeeld het werk van Wes Montgomery en het Wynton Kelly Trio uit de jaren 50 en 60. Er volgde een drietal tournees en een CD, die moet worden gezien als een muzikaal verslag van de muziek die on the road is ontstaan.

more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *