Olivier van Niekerk band

vr02feb21:0021:00 Olivier van Niekerk band

Evenement Beschrijving

Olivier van Niekerk (Juni 2002) begon op zijn 7e begonnen met gitaar spelen. De eerste jaren speelde hij rock- en bluesmuziek, maar nadat hij de muziek van jazzgitaristen zoals Kenny Burrell en Wes Montgomery ontdekte en hier dusdanig door gegrepen werd, wist hij snel dat hij zich in dit genre wilde gaan verdiepen. Na een middelbare schoolperiode aan de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar hij les kreeg van o.a. Martijn van Iterson, studeert Olivier momenteel aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij les kreeg/krijgt van Maarten van de Grinten, Reinier Baas en Jesse van Ruller.

Olivier heeft mogen spelen op binnenlandse podia zoals het Bimhuis, Lantarenvenster en het North Sea Jazz Festival, en op verschillende plekken in 8 andere landen.
Op zijn 17e werd Olivier gevraagd door hedendaagse jazzgigant Christian Scott om een nummer mee te spelen tijdens zijn concert in Rotterdam (https://www.youtube.com/watch?v=zARfKf3BWgQ). Dit was een droom die uitkwam en een van Olivier’s mooiste ervaringen tot nu toe uit zijn muzikale carrière.
Olivier bracht in april 2019 zijn debut ep ‘Home’ uit.
Olivier won ondere het Prinses Christina Jazz Concours en een internationale jazz-contest, gehouden in Roemenië.

more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *